De Vechtloop is een hardloopwedstrijd met de afstanden 10, 5 en 2,5 km. Voor de allerkleinsten is er de mini-kidsrun. Tien minuten rennen op het hockeyveld met leuke muziek. Sinds 2013 gaat het parcours van de 10km door het centrum van Weesp en langs de Vecht. De 5km en de 2,5 km gaan helemaal langs de Vecht. Start en finish is op het terrein voor de kantine van de Manege Bleijenberg. Elke kilometer is gemarkeerd.

Parcours 10 km

Parcours 5 km

 

De deelnemers aan de 10km gaan na de (derde) start rechtsaf langs de Vecht richting centrum richting Weesp. Via de Hoogstraat, Herengracht, Achtergracht, Nieuwstad, Oudegracht, Grote Plein (voor het stadhuis), Nieuwstraat, Hanensteeg, Middenstraat, Kerkstraat en Hoogstraat terug om langs start en finish te gaan. Dan via de ’s Gravelandseweg langs de Vecht naar keerpunt bij Fort Uitermeer en terug over de ’s Gravelandseweg naar de Finish op het terrein van Manege Bleijenberg. 

De deelnemers aan 2,5km en 5km gaan na de start linksaf en lopen langs de Vecht totdat ze bij het keerpunt komen. Ze finishen net als de 10km  op het terrein van Manege Bleijenberg.