Alle voorbereidingen ten spijt, kan het gebeuren. Dat er iets heel anders loopt, dan je eigenlijk had gewild. Op de 5 km was dat wel heel letterlijk. Een hek stond verkeerd, een fietser twijfelde en de eerste loper ging de verkeerde kant op. En zoals het met schaapjes gaat, gaat het ook met hardlopers. Als er een over de dam is, volgen er meerdere. Ineens herinner je zelf als loper ook niet meer, dat je eigenlijk richting Lange Muiderweg zou lopen.

We hebben dit jaar juist niets aan de routes gewijzigd. Informatie die juist door onze sponsor LGP Weesp zo mooi was verzorgd. Dus op deze verrassing waren we duidelijk niet voorbereid. Op de ’s Gravelandseweg was dan ook geen keerpunt te vinden. De hardlopers hebben wel een prachtige sportieve prestatie geleverd. Alle ruim 160 lopers hebben minimaal 5 km gelopen, maar de meesten nog wel meer dan dat vandaag. Namens de organisatie oprechte excuses. Met enkel prijzen voor jongens en meisjes onder 16 jaar wel een gepuzzel. Met zulke uiteenlopende afstanden, hadden we bij de meisjes drie winnaressen, de jongens hadden elkaar beter in de smiezen gehouden en konden zelf het podium vastellen.

Voor enkele lopers van de middelbare school was het extra zuur, ze moesten 5km voor een cijfer lopen en omdat ze meer hebben gelopen dan 5km, lijkt hun tijd daardoor minder goed. Voor vragen hierover kan een bericht worden gestuurd naar info@vechtloop.nl en denken we mee over een oplossing. Wat ons betreft verdienen ze een 10 voor de extra gelopen kilometers.