De commissie Vechtloop van de Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW), verantwoordelijk voor de jaarlijkse organisatie van de Vechtloop, heeft op 27 december 2011 een zelfstandige stichting opgericht: Stichting Vechtloop Weesp. Het stichtingsbestuur bestaat uit Leo Timmermans (voorzitter), Rita van Gemert – Klijn (secretaris), Cor Pouw (penningmeester), Oscar Phielix, William Elegeert en Bert Gentenaar.

De Vechtloop Weesp is in de afgelopen jaren uitgegroeid naar een prestatieloop met meer dan 1.000 deelnemers. Vorig jaar is de Vechtloop uitgebreid met een bedrijvenloop (ook voor verenigingen en andere teams) en twee wandelafstanden. Daarnaast worden er vijf individuele hardloopafstanden (2½, 5, 10, 15 en 21 km) en de Scholierenloop georganiseerd.

Een logische vervolgstap is nu gezet door het evenement in een eigen stichting onder te brengen, zodat de sportieve continuïteit van de Vechtloop wordt gewaarborgd en de Vechtloop financieel los komt te staan van de TTW. Uiteraard zal de TTW, die voor een goede start van de stichting heeft gezorgd, ook bij de komende edities met een groot aantal enthousiaste deelnemers en/of vrijwilligers een sportieve bijdrage blijven leveren.

Een aantal sponsoren heeft de stichting inmiddels ook al continuïteit toegezegd en ons belangrijkste doel voor 2012 is om dat ook bij de deelnemers en vrijwilligers te bewerkstelligen. Zodat de 31ste editie van de Vechtloop minstens zo succesvol mag worden, als die van vorig jaar.

Wij wensen iedereen alvast een gezond, gelukkig en sportief 2012 en zien iedereen graag op 24 juni 2012 op het Sportpark Vechtoever bij de Vechtloop!

Stichting Vechtloop Weesp

vl11-wn20111229-vechtloop-in-stichting