Volgend jaar zal het parcours van de Vechtloop meer langs de Vecht en door het centrum van Weesp lopen. Dat is tenminste de bedoeling van organisatie. Dit nieuws is vrijdag 15 juni naar buiten gebracht in deze uitzending van het programma Lokaal Centraal op Radio Weesp.

[15 oktober 2012: Lees in dit bericht meer over het nieuwe parcours]

In het WeesperNieuws van 20 juni staat op pagina 17 onderstaande samenvatting van de uitzending:

 WEESP – Deelnemers aan de Vechtloop lopen vanaf volgend jaar veel meer langs de Vecht. De organisatie wil overstappen op een geheel ander parcours.
De deelnemers lopen dan heen via de ‘s-Gravelandseweg en (afhankelijk van de afstand) via de Utrechtseweg terug. Daarmee komt het evenement ook deels 
door het centrum. Dat maakt de Vechtloop zichtbaarder in Weesp. De laatste jaren gaat de Vechtloop voor het grootste deel door de Keverdijksepolder. Hoewel dat een prima parcours is, wil de organisatie toch gehoor geven 
aan de wens ook echt langs de Vecht te lopen. Het is nog niet zeker of het nieuwe parcours kan en mag, maar Leo Timmermans van de stichting Vechtloop is er optimistisch over.
De populariteit van de Vechtloop groeit de laatste jaren enorm. Dit jaar worden er ruim duizend deelnemers verwacht. Meer dan driekwart komt van buiten Weesp. Timmermans verklaart dat door de aantrekkingskracht van het 
Vechtgebied. De Vechtloop van dit jaar is aanstaande zondag. Dan voert het parcours nog deels door de polder.

Hieronder staan twee opties voor het nieuwe parcours. Deze dienen nog verder uitgewerkt te worden. Voor de 15 en 21 km dient nog een keuze gemaakt te worden of er richting Muiden of richting Naardermeer gelopen wordt. De 5 km zal waarschijnlijk de andere kant op gaan lopen (richting Muiden) in vergelijking met het huidige parcours.

 

(klik op de plaatjes voor een grote versie)

Ook op de website van het WeesperNieuws staat hierover een bericht:

WEESP – Deelnemers aan de Vechtloop lopen vanaf volgend jaar veel meer langs de Vecht. De organisatie stapt over op een geheel ander parcours.

De lopers gaan dan via de ‘s-Gravelandseweg heen en (afhankelijk van de afstand) via de Utrechtseweg terug. Daarmee komt het evenement ook deels door het centrum. Dat maakt de Vechtloop zichtbaarder in Weesp.

De laatste jaren gaat de Vechtloop voor het grootste deel door de Keverdijksepolder. Hoewel dat een prima parcours is, wil de organisatie toch gehoor geven aan de wens ook echt langs de Vecht te lopen.

De populariteit van de Vechtloop groeit de laatste jaren enorm. Er worden dit jaar zo’n duizend deelnemers verwacht. Meer dan drie kwart komt van buiten Weesp. De organisatie verklaart dat door de aantrekkingskracht van het Vechtgebied.

De Vechtloop van dit jaar is aanstaande zondag. Dan voert het parcours nog deels door de polder.