De Vechtloop is verheugd dat de lopers van Running Blind dit jaar meedoen met ons evenement. De Vechtloop is er altijd op gericht geweest om hardlopen zo toegankelijk mogelijk te maken. Niet alleen voor wedstrijdlopers, maar ook voor recreanten, kinderen en dit keer dus ook voor lopers met een visuele beperking. Er zullen zeven lopers van Running Blind aan de start verschijnen die samen met een buddy het parcours afleggen. De lopers van Running Blind starten vooraan omdat het voor hen makkelijker is om ingehaald te worden dan dat ze moeten inhalen.

Running Blind werd in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy’s en het oogziekenhuis Rotterdam. Ondertussen is Running Blind uitgegroeid tot een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers. Jeroen van der Linden is voorzitter van de hardloopclub Running Blind Amsterdam en woont in Weesp. Jeroen heeft een visuele beperking maar traint regelmatig in en om Weesp. Jeroen vind het fantastisch om aan de Vechtloop mee te doen:

“Running blind is de afgelopen jaren flink gegroeid, we doen mee met grote wedstrijden in het hele land. Ik vind het erg leuk dat mijn clubgenoten nu samen met mij meedoen met de Vechtloop, langs de Vecht waar ik zo regelmatig mijn trainingen doe”.

Wij wensen de lopers van Running Blind veel succes!