Een belangrijke en grote wijziging is dat de start/finish locatie voor de Vechtloop 2014 verplaatst is naar de naastgelegen Manege Bleijenberg.

Hiertoe is besloten vanwege de geplande herinrichting van de Mixed Hockey Club Weesp (MHCW) waar – hopelijk zeer binnenkort – een 3e veld en een nieuw clubhuis gebouwd gaat worden.

Deze herinrichtingsplannen waren al langere tijd bekend, zodat er al sinds vorig jaar naar alternatieven gekeken is. In eerste instantie is daarbij gekeken naar de mogelijkheid om de start/finish op het parkeerterrein te laten plaatsvinden. Dit was niet ideaal vanwege toename van verkeer op de ‘s-Gravelandseweg , maar waarschijnlijk wel mogelijk.

Toen we hierover in gesprek kwamen met de mensen van Manege Bleijenberg bleek het ook mogelijk om de start/finish op hun terrein te laten plaatsvinden.

Overzicht van het terrein van Manage Bleijenberg

Overzicht van het terrein van Manage Bleijenberg

Nadat we deze optie beter bekeken hadden bleek dat er ook verkeerstechnisch een voordeel aan deze locatie is omdat de lopers van de 15 en 21 km na hun doorkomst op de 10 km niet meer over de ’s Gravelandseweg hoeven te lopen. Verder kunnen we gebruik maken van de verschillende faciliteiten van de manege, inclusief de grote binnenbak (het L-vormige deel links).

De nieuwe start/finish locatie zal voor iedereen dus even wennen zijn dit jaar, en we hopen dat het minstens even goed bevalt als bij de MHCW.

Alleen de Mini Kids Run zal bij de MHCW plaatsvinden (op het hoofdveld). Verder is de naastgelegen speeltuin Don Bosco ook dit jaar weer geopend tijdens de Vechtloop.