Op initiatief van stichting de Stichting Vechtloop, heeft Weesp sinds kort een gemarkeerde hardlooproute van 10 kilometer. Deze route is zondag 12 mei geopend door wethouder sport Astrid Heijstee, Stichting de Vechtloop en een flink aantal hardlopers van onder meer TTW en Running Blind.

Na de opening was er een warming up onder begeleiding van een trainer van TTW en daarna liepen zo’n 50 geinteresseerden het rondje. Astrid Heijstee gaf in haar openingstoespaak aan dat ze erg blij was met het initiatief van Stichting de Vechtloop. ‘Een aanwinst voor onze sportieve gemeente’ en ze hoopt ‘dat het rondje nog meer sporters aanzet om in beweging te komen, niet alleen hardlopers, maar bijvoorbeeld ook wandelaars’. De trainers van TTW gaven aan dat de autoluwe route met afstandsmarkeringen voor hen ideaal is om te trainen.

De route begint en eindigt bij Fort Ossenmarkt, loopt door het historisch centrum en om de wijk Weespersluis. De gemarkeerde route is een veilige route die over stoepen en fietspaden loopt en is volledig autoluw is. De hardlooproute is gemarkeerd met witte strepen (om de 200 meter) en afstandsaanduiding (om de 500 meter).

De gemeente heeft het idee van de Stichting Vechtloop uitgevoerd en hoopt op deze manier sporten en bewegen in de buitenlucht te stimuleren. Hardlopers die de route regelmatig lopen, kunnen bovendien de groei van de Weespersluis goed volgen.

De route loopt als volgt: