Zondag 30 juni is de Vechtloop. Het belooft een mooie dag te worden, misschien zelfs een beetje te mooi. De Vechtloop houdt het weerbericht goed in de gaten. Het lijkt er op dat de verwachte hittegolf niet echt door zet, maar het kan toch nog vrij warm worden komende zondag. Wij zorgen dat we ons goed voorbereiden, doe jij dat ook?

Wat doet de Vechtloop bij warm weer?

We zorgen voor extra waterposten en sproeiers, zodat je voldoende afkoeling hebt. Verder is de EHBO extra alert op verschijnselen van oververhitting en nemen ze maatregelen om mensen met oververhitting te helpen. De maatregelen worden van kracht als de temperatuur boven de 24 graden komt. Bij meer dan 30 graden wordt de Vechtloop afgelast, maar het ziet er niet naar uit dat het kwik zo hoog zal komen.

Wat kan jij doen bij warm weer?

Je voorbereiding op het warme weer begint al ruim voor de wedstrijddag zelf. Deze hele week doe je er al goed aan voldoende te drinken, maar vooral de dag voor de wedstrijd en natuurlijk tijdens de wedstrijd. Probeer elk kwartier iets te drinken en sla in ieder geval geen waterpost over.

Kleding

Een wedstrijd lopen in een strakke zweetshirt is niet een verstandig idee. Kies voor luchtige en lichte kleding en denk ook aan een petje en een zonnebril tegen de felle zon. Een singlet met korte broek of een rokje is bijvoorbeeld geschikte hardloopkleding als het warm is. 

Pas je tempo aan

De belangrijkste tip bij hardloopevenementen in warm weer is: luister naar je lichaam en pas je tempo zo nodig aan. Loop je record op een ander moment. Heb je niet zo veel getraind? Dan kan je kosteloos je afstand wijzigen naar een kortere afstand.

Meedoen met de Vechtloop? Inschrijven kan nog steeds

De online inschrijving voor de Vechtloop is gesloten, maar je kunt je nog inschrijven bij Bijvoet Sport van 26 – 29 juni en op zondag tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd.

Meer weten? Ga naar https://vechtloop.nl/inschrijven