De Vechtloop 2020 is afgelast. De annulering komt voort uit het besluit van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland te verbieden in verband met maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus.

De maatregelen van de overheid gelden op dit moment tot 1 juni. De Vechtloop is pas op 28 juni. Voor de organisatie van de Vechtloop zijn echter allerlei voorbereidingen nodig, zoals bestuursoverleg, de werving van deelnemers en vrijwilligers en inkoop van materialen. Al deze zaken zijn in deze tijd lastig om veilig en zorgvuldig te doen en de kans is groot dat de voorbereidingen toch voor niets zijn. We hebben nog geen idee of en hoe sportevenementen in de tijd na de huidige coronamaatregelen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. 

Als kleine organisatie willen we deze risico’s niet lopen en daarom hebben we besloten de Vechtloop te annuleren. Wij nemen dit besluit met pijn in het hart. In het 39-jarig bestaan van de Vechtloop is het de eerste keer dat het evenement niet doorgaat. We hopen van harte dat we volgend jaar de draad weer volledig kunnen oppakken en dan een spetterende 39e editie van de Vechtloop kunnen organiseren.

Op dit moment hebben zich al 100 deelnemers ingeschreven. Deze inschrijvingen blijven geldig tot volgend jaar. Degene die liever zijn inschrijfgeld terug ontvangt, kan een mail sturen naar info@vechtloop.nl. Wij zullen het inschrijfgeld dan zo spoedig mogelijk terugstorten.

 

De volgende Vechtloop is op 27 juni 2021