Leo Timmermans, mede-oprichter en voormalig voorzitter van Stichting de Vechtloop is onderscheiden met lintje; hij is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Leo Timmermans was jarenlang een grote drijvende kracht bij de Trim- en trainingsgroep Weesp. Hij blies de organisatie van het schoolvoetbal in de regio nieuw leven in en wordt bovendien geroemd voor zijn ongelofelijke inzet voor de jaarlijkse hardloopwedstrijd De Vechtloop in Weesp, aldus de burgermeester. 

Het bestuur van de Vechtloop heeft de voordracht van Leo van harte ondersteund. Wij schreven in onze aanbeveling ondermeer het volgende:

“Leo heeft de Vechtloop (die al bijna 40 jaar bestaat) doen uitgroeien tot een groot evenement in Weesp met op het hoogtepunt meer dan 1200 deelnemers. En dat deed hij altijd met grote zorgvuldigheid in de organisatie en in de wijze waarop hij omging met sporters, vrijwilligers en het publiek. De zorgvuldigheid van Leo blijkt bijvoorbeeld uit de wijze waarop hij de geschiedenis van het evenement heeft gedocumenteerd via: www.vechtloop.nl/historie. Zeker de moete waard om even te lezen.

Leo is ook nu nog actief voor de Vechtloop. Hij helpt vooral mee als adviseur en met hand en spandiensten op de dag van het evenement. Dan is hij ook altijd spreekstalmeester. Een rol die hem goed past omdat hij vrijwel elke Weepser hardloper persoonlijk kent.

De rol van spreekstalmeester vervult Leo ook bij de kindertriatlon en zoals ik al zei is hij op nog veel meer plekken actief als vrijwilliger: De voetbalclub, schoolvoetbal, de triatlon, etc… Alles doet hij met passie en soms tot diep in de nacht. “

Op dit moment zet Leo Timmermans zich vooral in voor FC Weesp. Hij is bij de voetbalclub voorzitter van de technische jeugdcommissie, jeugdleider en jeugdtrainer. Hiermee levert hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in Weesp.

Leo heeft de onderscheiding zeer verdiend!