De Vechtloop heeft een nieuwe hoofdsponsor: Van Wijngaarden, het bedrijf in financieel advies en administratieve dienstverlening van Henk van Wijngaarden uit Weesp. Met een kantoor én woonhuis aan de oevers van de Vecht, is Van Wijngaarden onlosmakelijk verbonden met deze rivier die dwars door Weesp loopt. Al jaren ondersteunt het bedrijf sportiviteit in Weesp en omgeving, dus de sponsoring van de Vechtloop ­– een hardloopwedstrijd langs de Vecht – past goed bij Van Wijngaarden. “Wij vinden beweging belangrijk, ook voor de jeugd,” vertelt Henk van Wijngaarden. “En bij de Vechtloop wordt deze beweging ook nog eens gecombineerd met geld inzamelen voor Stichting Semmy, dus dan zijn er wat ons betreft alleen maar winnaars. En daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Dat doen we samen met schadeverzekeraar Nh1816.”

Samen rennen voor Stichting Semmy

Stichting Semmy is het goede doel dat al jaren aan de Vechtloop is verbonden. Deze stichting uit Weesp zet zich in voor betere overlevingskansen voor kinderen met hersenstamkanker. Een prachtig doel, vindt Henk. “En het leuke is dat Stichting Semmy ook uit Weesp komt, dat maakt het helemaal een een-tweetje voor ons.” Stichting Semmy heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad vanwege het ontbreken van sponsorlopen en events als de Vechtloop. 

Jakko, de voorzitter van de Vechtloop, vertelt dat iedereen die meedoet aan de Vechtloop bijdraagt aan het goede doel. “Van het inschrijfgeld gaat per deelnemer één euro naar Stichting Semmy. Daarnaast kan iedereen bij de inschrijving ook nog een vrijwillige extra bijdrage doen. Deze worden verdubbeld door Van Wijngaarden en Nh1816.”

NH1816 partner van de Vechtloop

NH1816 partner van de Vechtloop

“En vergeet de medailles niet,” vult Henk aan. “Iedereen die over de finish komt bij de Vechtloop krijgt een medaille. Deze mag je houden, maar je mag hem ook inleveren. Voor elke ingeleverde medaille gaat één euro naar Stichting Semmy, dus dat kan ook lekker oplopen.”

Voor kinderen tot 15 jaar die zich inschrijven voor de Vechtloop betaalt de sponsor de euro voor Stichting Semmy. “Zo houden we het inschrijfgeld voor de jeugd laag, want we willen dat het voor de jeugd laagdrempelig is om in beweging te komen. En zo kunnen we oprecht zeggen dat we samen voor het goede doel aan het rennen zijn.”