Hardlopers in de regio Amsterdam-Zuidoost, Abcoude en Weesp kunnen in juni hun hart ophalen. Zij kunnen binnen één week aan maar liefst twee topevenementen meedoen.

Op 17 juni vindt de 29e editie van de AMC Loop plaats. Om 11.00 uur starten vanaf parkeerterrein P4 (nabij metro- en NS-station Holendrecht) van het AMC de prestatielopen over 5, 10 of 15 kilometer en de kinderloop over 1 kilometer. Bedrijventeams kunnen deelnemen aan de 5 of 10 kilometer. Het parcours van de AMC Loop voert onder meer langs de Gaasperplas en is opgenomen in ‘de dertig mooiste looproutes van Nederland’.

Nabij start en finish is gelegenheid om te parkeren en zijn er kleedruimtes voor de deelnemers. Deelnemers aan de AMC Loop ondersteunen drie goede doelen: OSB Bijlmer, de stichting Medische Hulp Kenia en het Universitair asielzoekers fonds.

Op 24 juni gaat de Vechtloop 2012 van start op het terrein van MCH Weesp in sportpark Vechtoever. Deelnemers aan de Vechtloop – die uiteraard langs rivier De Vecht voert – kunnen kiezen uit deelname aan prestatietochten over 2,5 kilometer, 5, 10, 15 of 21 kilometer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid 10 of 25 kilometer te wandelen of om met een groep mee te doen aan de Teamloop over 10 kilometer. In sportpark Vechtoever is kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Deelnemers aan de Vechtloop ondersteunen het Emma Kinderziekenhuis.

Inschrijven voor de AMC Loop kan tot 14 juni via www.amcloop.nl Op 17 juni kan ook ter plaatse nog worden ingeschreven tot een half uur voor de start (PIN-betaling mogelijk).

Voor De Vechtloop kan tot 13 juni worden ingeschreven via www.vechtloop.nl.