De organisatie heeft afgelopen week veel – vooral positieve – reacties gekregen op de Vechtloop en het nieuwe parcours. Op deze pagina een verzameling daarvan, o.a. van

Mochten er nog meer reacties zijn of suggesties voor verdere verbeteringen, laat het ons weten!

 

https://twitter.com/search?q=vechtloop

Gloei nog na van mooie 10k. Nieuw parcours, record aantal deelnemers, maar door kleinschaligheid behoudt @Vechtloop charme. #keeponrunning

Vechtloop 2013, 15 km. @vechtloop @Wendy_Ushi Stichting Semmy blij en ik ook! – http://moby.to/3qxxhf 

@loopmaatjes In aktie tijdens #vechtloop in Weesp. Veel response op shirt! pic.twitter.com/AYNE9CaVH8

De vechtloop afgelopen zondag viel tegen, 15 k gelopen op slecht asfalt, heen en weertjes, volgend jaar niet weer.

@ajjvandersluijs Dank je, A! 🙂 Was de allerlaatste loper van 233 @vechtloop Dankbaar voor de heel behulpzame vrijwilligers. Top organisatie.

@vechtloop Bedankt voor snelle reactie op vraag uitslagen!

Heb mijn finish filmpje van de #Vechtloop gezien. Wow, ziet eruit alsof ik neer ga vallen na de finish. Maar ik leef nog!

@vechtloop dank voor de goede verzorging en organisatie! We zijn er volgende keer graag weer bij.

@vechtloop De video van je finish staat on line. Klik op je naam in de uitslag en zie jezelf finishen en deel het met anderen.

Ik deed vandaag mee aan vechtloop tijd:12.41 pic.twitter.com/y6qK1keIq6

Vandaag #Vechtloop gelopen 15km prachtige omgeving! 1:14:24 in de bloedhitte….toch tevreden 🙂

In een jaar tijd 30 kilo kwijt!: De Vechtloop! http://30kilokwijt.blogspot.com/2013/06/de-vechtloop.html?spref=tw …

Bedankt @vechtloop organisatie! Vooral de vrijwilligers de uren lang in de hitte stonden – jullie zijn geweldig!

Voldaan na 21 km, het was een mooie route goede organisatie #Vechtloop

@Vechtloop 2013 prachtig parcours. Dank aan sponsoren Hulde aan de vrijwillige suppoosten https://vechtloop.nl/uitslagen/uitslagen-2013/ … pic.twitter.com/aN7yvsF1Tz

@jackschrijn You’re right, Jack! Sheer good spirits brought me to the finish line. Nice long distance training @vechtloop. Organisatie: top!

Vechtloop vandaag 10 km met Daniel Altorf, Davy Altorf @Daavy_A. Mark en Adam liepen de 5km #tewarmofwordiktochouder pic.twitter.com/O01csqQFl2

@vechtloop Bedankt voor de organisatie het was top geregeld. Net nog een vraag gesteld via contactformulier over tijden.

Bij Don Bosco speelden wel 400 kinderen vandaag! Mooie combinatie: @vechtloop, lappendag, muziek en zon. Mooi stadje hebben we toch.

@vechtloop 32ste: Als je er wel bij bent geweest dan heb je de finish gemist! Zo slecht aangegeven!

Onverwacht goeie 15km #Vechtloop met 1.22.40. Dank, @websitemhcw @loopmaatjes en @ErikBaijards en toch ook de zon. Was mooie loop.

Een onverdiende derde plaats bij 15 km van de Vechtloop in Weesp, bescheidener kan eeuwige roem niet worden.

@RunningRonald #vechtloop Thanks Ronald. Was wel zwaar maar mooie parcours.

De recorddrukke Vechtloop in beeld http://www.weespernieuws.nl/lees/24980/-foto-s-recorddrukte-op-32e-vechtloop …

#Trots op mezelf! In 35:43 de #vechtloop 5 km gelopen! 126e van de 150! En ruim 2 min. van mijn #pr af!

Nieuw parcours #Vechtloop beviel prima. Lopen ging alleen niet lekker. Geen idee waarom. Niet getreurd: op naar de Weesper kwart.

Vandaag eerste 10 km gelopen na rug blessure tijdens de vechtloop ging heerlijk 57.25:-)

Geen pr tijdens de @vechtloop maar wel onder de 1:50 @loopmaatjes @JoeyVerheule helaas uitgevallen. Maar wel weer genoten van publiek;-)

I crushed a 21km run with a pace of 5’09” with #Nikeplus #Vechtloop http://instagram.com/p/bLxRSDrJWf/ 

Zo leuke sfeer bij de vechtloop, zo jammer dat k niet mee kon doen !

Kijken bij de Vechtloop. Voor sommigen is het meer een ‘Gevechtloop’.

Just completed a 14.72 km run – Vechtloop Weesp – warm, maar toch gehaald!! http://rnkpr.com/a3c6te2  #RunKeeper

Yessssss OVERWINNING!! 1ste Dame @vechtloop op de HM!!! #podium

3de geworden op de 21 km met 1.23.09.. Helaas volle bak zon en zwaar afzien.! Volgende keer beter:( #vechtloop #afzien

Just completed a 10.10 km run – heeft bij de vechtloop in weesp gevochten tegen de wind en zichzelf … http://rnkpr.com/a3c6mlv  #RunKeeper

Met zon en tegenwind valt het nog vies tegen, maar toch trots op een tijd van 32,34!! #vechtloop http://runkeeper.com/activity?userId=13478377&trip=201840836 …

Complimenten aan de organisatie. Prachtig parkoers. Minpuntje te weinig ruimte na de finish. #vechtloop

Nou. Vooruit. Eentje voor @BarendTreep. Vechtloop kronkelt door centrum #Weesp pic.twitter.com/SZpyR6c561

Iedereen heel veel succes bij @vechtloop Weesp, dank voor sponsoring @Stichting_Semmy, kus vanuit studio 24 #tvoh pic.twitter.com/GnlhwhbSqA

Prachtige dag bij de vechtloop! Alle renners alvast bedankt!

Het is leuk hier. Over een minuut of 20 starten. Mooi parcours voor de boeg. #vechtloop

#Vechtloop #Weesp 2013 volop sfeer en de #Zon schijnt https://vechtloop.nl/informatie/programma/ … pic.twitter.com/8Fwe756PgT

En voor de mensen die de @vechtloop doen ook veel succes! @HappyFeetNL

Wij wensen iedereen succes die vandaag mee doen aan de Vechtloop in en rondom sfeervol Weesp! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=118870394950239&l=1228862a79

Zo 21km in en om #Weesp rennen. Heb er zin in @vechtloop pic.twitter.com/H5V9GQA9YN

@RunNes @vechtloop Have fun! Voor mij wordt het ook een HM #ZeewoldeEndurance

Vandaag ga ik meedoen aan de #vechtloop 5 km hardlopen. Streven is om n tijd onder de 37 min neer te zetten. Mijn pr is nu 37:45 #spannend

Vandaag 21km #vechtloop in #weesp. Het wordt een prestratieloop over een schitterend parcours langs de Vecht. Zin in! @RunNes

Vechtloop Weesp heeft dit jaar niet alleen een nieuw parcours. Maar dankzij de medewerking van Omnimark,… http://fb.me/2QnoLetRx 

Team Amstelstroom wenst alle deelnemers & de organisatie van de Vechtloop een hele sportieve dag! pic.twitter.com/dcKSiyE4Zj

Rennen, springen, klimmen. Zondag wordt samen met @vechtloop mooie actieve middag voor alle kinders in #weesp en omstreken.

http://www.weespernieuws.nl/lees/24980/-foto-s-recorddrukte-op-32e-vechtloop

WEESP – Zon, een mooi parcours, veel supporters en een recordaantal deelnemers. De 32e Vechtloop in Weesp werd zondag een loopfeest voor jong en oud.

Niet alleen uit Weesp en omstreken, maar uit heel het land waren lopers naar de ‘s-Gravelandseweg gekomen om deel te nemen op een van de afstanden. Vooraf schreven zich 1200 mensen in, daar kwamen zondag nog de na-inschrijvers bij.

Het parcours voor de 5, 10, 15 en 21 kilometer was vernieuwd en voerde voor het eerst een stukje door het centrum van Weesp. Verder liepen de deelnemers voornamelijk langs de Vecht. Op de 15 kilometer leverde het nieuwe parcours een vervelende situatie op: de koploper ging verkeerd en miste zijn kans op de overwinning. Hij accepteerde de excuses van de organisatie.

De hardloopdag begon met de Kidsrun en de Scholierenrun. Een paar scholieren kwamen bij de start ten val, maar bijna iedereen kon de race vervolgen.

De Vechtloop bracht geld op voor de Stichting Semmy. Ambassadrice Wendy van Dijk stuurde vanuit de tv-studio een support-tweet aan deelnemers en organisatie.

Alle uitslagen zijn na te zoeken op de website van de Vechtloop.

http://www.weespernieuws.nl/lees/24999/bijdrage-vechtloop-voor-stichting-semmy-loopt-op-tot-2500-euro

WEESP – De Vechtloop heeft dit jaar 1250 euro opgebracht voor de Stichting Semmy. Dat was nog niet eerder zo hoog, meldt de organisatie. De Egbers Stichting verdubbelt het bedrag, zodat er 2500 euro wordt overgeboekt naar de Weesper stichting.

Het geld kwam onder andere bijeen via de inschrijving: deelnemers konden een klein bedrag overmaken en dat tikte behoorlijk aan. Ook tijdens de Vechtloop waren er activiteiten en verkopen voor het goede doel.

Feitelijk gaat het om een tussenstand, want nog niet alle sponsorformulieren zijn ingeleverd. De organisatie vraagt de deelnemers die zich lieten sponsoren om het opgehaalde bedrag nog deze maand over te maken, zodat ook dit nog verdubbeld wordt.

John Emmerik van de  Stichting Semmy gaf het startschot bij de Vechtloop. Zijn stichting zamelt geld in voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Wendy van Dijk is ambassadrice van Stichting Semmy. De Egbers Stichting is een stimuleringsfonds voor medisch wetenschappelijk onderzoek.

http://weblog.independer.nl/werken-bij-independer/team-independer-3e-vechtloop/

Ook dit jaar deed Independer weer mee aan het hardloopevenement de Vechtloop in Weesp. We hadden tenslotte iets te verdedigen: onze eerste plek van afgelopen jaar! Gelukkig was het weer ten opzichte van vorig jaar een stuk beter. Een fijn zonnetje en een lekker windje. De route van de 10km was dit jaar in positieve zin aangepast. Na de start ging je eerst door het centrum van Weesp waarna de rest van het parcours ook echt langs de Vecht liep.

Helaas voor ons was de concurrentie op de bedrijvenloop aanzienlijk toegenomen. Dit jaar moeten we het met een 3e plek doen. De lokale triathlonvereniging de TTW eiste dan ook de 1ste plaats op met daarachter op nummer twee Meyson Communicatie.

http://www.kombijsport.nl/verslagen/758/34/vechtloop-weesp-en-bertusloop-delft-zondag-30-juni-2013/

Vandaag meegedaan aan de Vechtloop in Weesp, leuke plaats. Het was een warme dag maar een mooie loop om te doen.
Guus deed mee met de 21km. Gilles, René en ik deden de 15km. Gilles kwam ik onderweg nog 2x tegen. Parcours had 2x een keerpunt en liep hoe kan het ook anders grotendeels langs de Vecht en met een lekker windje zo af en toe.
Ook een stukje door Weesp zelf gelopen; er zaten ook onverharde stukken tussen. Ik heb 2 lopers gezien die blootsvoets meededen.
Tevreden met mijn medaille en een tijd van 1.21.34 gingen we weer naar huis.
Groeten Inge

Sporttas zonder pet.
Vandaag meegedaan aan de Vechtloop en nam voor het eerst m’n nieuwe sporttas mee. Het was een nieuw parcours. Dit keer eerst even door het stadje, daarna 9 km langs de Vecht en vervolgens zoals het voorgaande jaren was. Vlak voor de start begon de zon volop te schijnen, ziet er altijd meteen gezellig uit, maar wél lastig als je kalend bent en normaliter hardlopend in de zon altijd een pet op hebt. En een pet had ik niet bij me, die pet zat trouwens keurig in m’n oude sporttas. Ik had me ingeschreven voor de 15 km en kreeg het na 11 km onvoorstelbaar warm. Met een rood hoofd kwam ik bij de finish aan. Meteen een zomers kleurtje, dat dan weer wel.
Gilles

Op mijn laatste vakantiedag ,vandaag samen met Guus naar de Vechtloop in Weesp geweest. De “Vecht” loopt nogal kronkelig door het land en veel rechte stukken waren er dan ook niet bij. Verder wel een leuk parcours en vooral veel zon vandaag.
Ook Inge en Gilles waren aanwezig op de 15 km, Guus ging voor de halve marathon maar die afstand zat nog niet in mijn “vakantie” benen, mijn finishtijd voor deze 15 km. 1.12.09.
Groeten van René

Om half 11 afgesproken met René om samen naar Weesp te rijden, we waren daar dus dik op tijd om 11 uur, start was om 12.03, alle tijd om warm te lopen, spullen af te geven en een paar bekenden te zien waaronder Inge en Gilles die net als René voor de 15 km gingen. In de auto zagen we dat het nog lekker bewolkt was, maar net voor de start kwam de zon toch behoorlijk door en werd het snel warm. Veel wind ook maar dat was eigenlijk wel lekker. Op de 4 afstanden meer dan 1.300 deelnemers, op de halve iets meer dan 200. Was even wennen om zonder haas te lopen, eerst dinsdag met Jan bij de 5 km, en donderdag zelfs met 4 hazen (bedankt Jan, Theo, Sander en Herman!!). Vandaag dus maar op volledig eigen kracht. Tot 3 km zag ik Rene nog in de verte lopen maar bij 4 km niet meer. Eerst een klein stukje door de stad, daarna veel langs de Vecht, een hele verbetering ten opzichte van vorige jaren vond ik het. In de auto had ik nog tegen René gezegd dat ik tussen de 1.40 en 1.45 wilde gaan lopen, maar toen de zon doorkwam, had ik al snel zoiets dat ik blij zou zijn als ik 1.45 zou kunnen lopen. De eerste kilometers liep ik net iets sneller dan 5 min. per km, 10 km ging in 49.19. Net voor de 12 km kwam ik Gilles tegen die al weer richting de finish liep en bij de eerste 10 lopers zat. Iets later zag ik Rene al die ook bij de eerste 25 zou eindigen, erg knap. Bij de 15 km had ik moeite om de 5 min per km vol te houden, maar lukte toch redelijk waardoor ik finishte in 1.44 en 53 seconde. Het ging niet makkelijk maar ben toch zeer tevreden omdat ik niet graag in de warmte loop.
groetjes, Guus

 http://www.looptijden.nl/blog/hardlopen/vechtloop

Door Jan Hendrikse
De Vechtloop is vaste prik voor mij geworden. Elke keer dat ik meedeed ben ik in de prijzen geëindigd en vaak als nummer één. Vooral de 15 km is mijn beste afstand daar. Dit jaar word ik wat gekweld door een onwillige hamstring die sinds de marathon van Amsterdam opspeelt.
Vandaag was het weer prima. Het werd zelfs vrij warm toen de zon eenmaal doorbrak.
De 15 km was niet heel sterk bezet. John van Dijk van AKU Aalsmeer was de te kloppen man normaliter. Tevens parcoursrecordhouder. Het parcours was drastisch op de schop genomen en liep nu meer langs de Vecht. Er zat wel weer een stukje onverhard in helaas.
Tijdens de loop heb ik nog een stuk met Mo Zemouri gelopen die de 10 km liep. Mijn hamstring voelde ik al een beetje ondanks het feit dat ik mijn trainingsschoenen aan had getrokken.Bij het keerpunt na een km of 12 zag ik ineens dat ik 2e lag en de nr 1 was geen John van Dijk. Achteraf hoorde ik van John dat hij en nog een loper verkeerd waren gelopen. De organisatie bood bij de prijsuitrijking uitgebreid zijn excuses aan maar het blijft een smetje op de verder prima organisatie.
Mijn tijd was niet echt om over naar huis te schrijven maar met mijn 2e plaats was ik desondanks tevreden.

http://runness.blogspot.nl/2013/07/podium-at-vechtloop-half-marathon.html

Shall you get disappointed if you go to a race with one intention but you end up with a different one?

Door Nesrine Leene (1e dame op de 21 km)
Since Boston marathon my body feels broken. I did few races since then and something just does not feel right! My knee pain comes and goes. I still go to the physiotherapist every other week to be sure I don’t end up where I was a year ago, on the bench with IT band syndrome. But still this is not stopping me from signing up to races, which partially I am addicted to. It feels as if I can’t say NO to a race!

For the “Vechtloop” Half Marathon race, I went with the intention to run my fastest time! Of course to run your top race you have to rest, eat good and take it easy the night before! Since I am a Girl on the Go what do I do the night before?

Being Invited to a gala in Amsterdam, I couldn’t refuse not to go but instead I put on my high heals, dressed to impress and here I go…
I had a lot of fun but in the other hand this comes with consequences.  The next day your body is tired and dehydrated!! Lucky me, the next day turned out to be one of the warmest day, which it doesn’t help at all!

On Sunday I arrived to Weesp a beautiful little town, I have never been there before but It definitely left a big impression on me!  I met with my running friend Christine who is also there with a goal to run her best race.

We picked our start number where we also received a cute jar of honey! I thought it was so cute! We went on a warm up and there already we realized how warm it is going to be!  At noon, while the sun is shinning just above our heads, the start gunshot took off . This time I wanted to start slower than what I usually start and save the best for the last. Just as planned the first kilometers went smooth, the course was nice it goes along the river in some part in other parts it goes through the bushes and in another part it goes on a bike track middle of nowhere just out of town surrounded with greens and farms. A very peaceful run!

I felt great until 14 km, I kept trying to stay hydrated even though this is always a struggle for me. From 14 and onward it was a battle. At 14 km a supporter shout  to me “Go First lady!”  I had no clue I was first since the 5k, 10k, 15k all started together. I couldn’t notice who has finished and who is still running… Bref, When I hit the 14 km point it was time to turn back and to run back toward the finish…. I got to see Christine who was the 2nd lady but there was some good distance  between us. Was that too comforting and made me lazy the last few kms?
The last 5 kms were the longest and the hardest, the wind was blowing in my face pushing me backward, the heat was not helping me to find my strength, I felt somehow weak. I was just running all alone no sight of runners around me beside a volunteer on the bike telling people to cheer up for me because I am the “First Lady” I thought it was funny!! Knowing also that I am ahead and leading the race I didn’t bother much to fight my way up to the finish. I just hobbled the last kms.

Just before the finish I see my boys and I hear PeuterD shooting “Mama renne renne renne”! With a big smile I crossed the finish in 1:33:30

RIGHT! That was not my target time but hey I finished 1st 😉 so No I am not disappointed! I enjoyed the run so much! PRs are yet to come if it was not today it will be soon again. I was so happy for Christine to be next to me on the podium. She also had hard time the last few kilometers and finished 3rd after being taken by my Accenture colleague. At work I had to joke “Accenture high delivery performance delivered” which is exactly our Accenture Motto.

For the next month at least, NO RACING!! Month of July and most August will be focused on training, on building up some speed and endurance!! Road to Berlin Marathon has officially begun!!
COUNTDOWN!

[Tip Vechtloop organisatie: lees ook http://runness.blogspot.nl/p/quotes.html ]

http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/2903901/de-sfeer-en-het-plezier-is-voor-de-lopers-belangrijk.aspx

WEESP – Een andere route, die meer door het centrum van Weesp en langs de Vecht liep, vijftig procent meer deelnemers en goed weer. Dat waren een paar belangrijke ingrediënten voor een geslaagde Vechtloop. ‘Vooral de sfeer en de kleinschaligheid van het evenement, blijken voor de lopers die meedoen, erg belangrijk’, zegt voorzitter Leo Timmermans van de stichting Vechtloop Weesp.
In totaal deden zondag 1500 lopers mee aan de Vechtloop. ‘Dan tellen we iedereen mee, de lopers, de wandelaars en ook de kinderen die meededen aan de Mini-Kids-Run. Dat zijn de jongste deelnemers, basisschoolleerlingen van groep 1tot en met 4.’ Dit jaar had de organisatie veel tijd gestoken in het uitzetten van een andere route, die meer langs de Vecht en door het centrum van Weesp liep. ‘En dat bleek een succes, de lopers genoten ervan en er stond veel publiek langs de route.’ Timmermans vertelt dat deelnemers zich voor het eerst ook vooraf konden inschrijven en hun startbewijs konden ophalen bij Bijvoet Sport in Weesp. ‘Dat betekende dat het op de dag van de loop bij de inschrijving minder druk was. We zullen dat volgend jaar weer doen.’ Het goede weer was volgens Timmermans ‘enorm prettig’. ‘Vorig jaar hadden we echt heel slecht weer. Daardoor kwamen er minder mensen. Nu was het in de ochtend bewolkt, dat was met name voor de kinderen die meededen fijn. ’s Middags werd het warmer, maar gelukkig niet te warm.’ Een paar kleine incidenten zorgden voor wat onrust, maar over het algemeen viel het mee. ‘Helaas is een klein groepje lopers verkeerd gelopen en is een meisje die meedeed aan de Scholierenloop gevallen. Maar zij is goed opgevangen door onze EHBO-mensen, we hebben nog steeds contact met haar moeder. Gelukkig hebben de andere lopers er weinig van gemerkt.’

Kleinschaligheid
Timmermans vindt dat de organisatie met de Vechtloop inmiddels een goed product neerzet. ‘Mensen vertellen elkaar dat het een leuk evenement is. Ze vinden het fijn vanwege de kleinschaligheid, de sfeer blijkt voor veel lopers van belang. Daar richten wij ons ook op. We vinden de sfeer en het plezier belangrijker dan de snelheden. Natuurlijk is er wel een wedstrijdelement, maar we keren geen geldbedragen uit. Dit jaar ontvingen de winnaars bijvoorbeeld een pot met planten, een ‘hanging basket’ of een tijdschriftenpakket. Die prijzen zijn beschikbaar gesteld door diverse sponsoren.’ Belangrijk ook vindt hij het goede doel, dat de stichting Vechtloop voor het evenement heeft uitgekozen. ‘Stichting Semmy zamelt geld in voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. De stichting heeft een link met Weesp, omdat Semmy, inmiddels overleden, in Weesp op school heeft gezeten. Dat Weesper tintje eraan, heeft ons doen besluiten voor dit goede doel te kiezen.’ De organisatie kijkt volgens Timmermans terug op een goede Vechtloop. ‘Het groeiend aantal deelnemers is een compliment. Dit jaar was het goed in de hand te houden, mede dankzij de ruim honderd vrijwilligers. Het evenement staat nu goed. Volgend jaar wordt de Vechtloop op zondag 29 juni gehouden. We zullen ons echter wel gaan afvragen, of en hoever we nog willen groeien. Want we willen het wel veilig en in de hand kunnen houden.’

Voor meer informatie, uitslagen en foto’s zie www.vechtloop.nl of de Facebookpagina van de Vechtloop.

http://www.ttweesp.nl/lopen/de-vechtloop-1220-hardlopers-maar-1-tegenstander/

De stichting Vechtloop was heel hard en creatief bezig geweest dit jaar. Een heel nieuw parcours dat de naam “Vecht” loop eer aan deed. Om het hele parcours te beleven had ik me dit jaar ingeschreven bij het TTW marathon/2 team. Gek genoeg was de eerste meter het enige stukje van de 21 km dat grote verwarring bracht maar toen de scholieren loop gestart was drong het bij iedereen door: de start ging de andere kant op. Doordat ik als vrijwilliger een taak had bij de start was ik niet in staat de scholieren loop te volgen maar uit het enthousiasme van de ouders, die dwars over het vak naar de huldiging liepen, kon ik opmaken dat het een succes was. Het maakte dat de start voor mij extra spannend de organisatie liep immers perfect en nu moest ik aan die hoge norm voldoen. Op het moment waarop ik zelf moest starten viel die spanning weg en ik was nog nooit zo ontspannen aan een wedstrijd begonnen. Wel bleek dat ik de GPS tracker op mijn mobiel niet goed had ingesteld en ik geen idee had hoe snel ik rende. Ik liep dus ouderwets “unplugged” en kon ik me goed concentreren op het mooie parcours. En mooi was het. Over de stad Weesp hoef ik niets te zeggen maar fort Uitermeer had ik nog nooit gezien. Met nog 16 km te gaan zorgde de afleiding ervoor dat ik me deze keer niet over de kop liep. Terug bij de hockeyclub werden we werden we nog op een dijkje getrakteerd en een zandweg dat manege Blijenberg speciaal voor ons had opengesteld. Toen ik me even later realiseerde dat ik nog niet eens op helft was werden we aangemoedigd met woorden: “goed zo, ik sta hier liever langs de kant te roepen dan dat ik daar moet lopen!”. Ik dacht toen ” ja ik eigenlijk ook”. Gelukkig dacht mijn buurman dit hardop en kon ik hem – en ook mezelf – corrigeren met “dat meen je niet, kijk eens om je heen. Hoe mooi kan hardlopen zijn”. En zo was het, tot aan de finish.

Het resultaat: 1:45:54 JAMMER! want ik had nu wel eens onder de 6000 s willen lopen. Tsja, ik had mijn krachten goed verdeeld, heerlijk gelopen, een aantal hardloop vrienden ingehaald, ingehaald door weer andere vrienden en sneller gelopen dan ik vooraf gedacht had. Zit er toch een tegenstander bij al die deelnemers en daar was ik zelf!

Gelukkig was het na afloop gezellig en heb ik tijdens de BBQ deze tegenstander toch nog kunnen verslaan.

Helemaal in dezelfde lijn begreep ik van de organisatoren zelf dat er toch nog punten van kritiek waren. Laat ik dan maar zeggen vanuit het deelnemersveld dat ik ze niet gezien heb.

http://www.bergserunnersclub.nl/2013/06/veel-brcers-bij-vechtloop-weesp/

De Vechtloop is al jaren een aantrekkelijk loopevenement in de regio. Ook dit jaar weer wisten veel lopers de weg naar Weesp te vinden, een record aantal deelnemers van 1500 lopers stond aan de start voor een loop langs De Vecht en omgeving.
Onder deze deelnemers maar liefst 26 BRC’ers. Het organisatie comité besloot dit jaar, ook de binnenstad van Weesp in het parcours op te nemen, waarna de lopers langs de Vecht, naar fort Uitermeer moesten lopen – om vervolgens weer terug te keren naar Weesp. Een fraai en snel parcours dus! Toen de zon tijdens de loop doorbrak werd het al snel warmer en warmer, iets wat we dit voorjaar en zomer – helaas – maar weinig gezien hebben. Het plotselinge warme weer bleek toch voor veel lopers een spelbreker om snelle tijden te realiseren. Niet voor Natalie Jacobse en Remco Kruiswijk, deze BRC’ ers wisten op de 10 km hun persoonlijk record aan te scherpen. Een fraaie prestatie.
Al met al waren de meeste BRC ‘ers zeer tevreden met hun prestatie op de 10, 15 of 21,1 km.