De 36e editie van de Vechtloop Weesp werd gehouden op zondag 25 juni 2017 en deze editie is eens tuk compacter dan de voorgaande jaren. We kunnen als Stichting Vechtloop Weesp terugkijken op een eerste lustrum van door de stichting georganiseerde Vechtloop edities met een groot aantal deelnemers, mooie sponsoren, en hulp van vele vrijwilligers, en een fijne samenwerking met diverse andere organisaties. Al stelt de stichting ook vast dat de druk op de vrijwilligers, inclusief het bestuur, in de loop der jaren is toegenomen.

Tot nu toe staat er elk jaar weer een kern vrijwilligers klaar, om de volgende Vechtloop editie te organiseren. Ook het oprichtingsbestuur steekt al vijf jaar – en sommigen al veel langer – een deel van haar vrije tijd in de organisatie. Allemaal vrijwilligers, die de toenemende druk ervaren om er elk jaar weer voor te zorgen, dat er weer een mooi evenement georganiseerd wordt. Als stichting willen we hier natuurlijk voorzichtig mee omgaan. Voor de Stichting Vechtloop Weesp staat namelijk voorop dat we Weespers (en anderen) in beweging willen brengen en elkaar op een sportieve manier laten ontmoeten. Een waar hardloop feestje, dat niet te hard van stapel loopt!

Om de Vechtloop Weesp als sportief hardloopfeestje te behouden, is gekozen voor een compactere opzet met alleen de Mini Kids Run (10 minuten) en de korte afstanden (2,5/5/10 km). Deze keuze past bij de doelstelling om de drempel tot deelname laag te houden. Bovendien draagt het positief bij aan de balans om met minder inzet per vrijwilliger toch een mooi evenement te organiseren. Daar bovenop bezorgen we omwonenden van het parcours minder overlast door een kortere duur van het hele evenement. Driewerf hoera voor de Vechtloop!

De nieuwe opzet geeft het bestuur van de stichting veel energie om volop aan de slag te gaan met de 36ste editie. Van het vijf jaar zittende bestuur, heeft alleen William Elegeert te kennen gegeven om eind van dit jaar terug te treden. Zijn vervanger, Jakko Mur, is al ingewerkt. Voorzitter Leo Timmermans doet een stapje terug, maar blijft bestuurslid. En er zit versterking aan te komen. De komende tijd zullen ook sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en andere betrokkenen nader geïnformeerd worden over de Vechtloop nieuwe stijl. We zien iedereen weer graag op de laatste zondag van juni.