Met het nieuwe record voorinschrijvingen van 930 deelnemers was natuurlijk al een goede start gemaakt voor deze 31ste editie. Ondanks het – voor de Vechtloop ongebruikelijke – natte weer, hebben zich nog 274 na-inschrijvers gemeld. Toch hield de regen wel wat mensen thuis. Van de ruim 1200 ingeschreven deelnemers, kwamen er 930 hardlopend (2,5, 5, 10, 15 en 21 km) over de streep en 60 wandelend. Zo is het succes – en zeker het speciale Weespse sfeertje – van vorig jaar vastgehouden.

De 31ste Vechtloop stond vooral bol van de parcoursrecords. Letterlijk als eerste binnen, noteerde Kadidja Sangare met een 9:07 op de 2,5 km een nieuw record bij de vrouwen. De parcoursrecordhoudster op de 15 km  Jolanda ten Brinke, heeft vandaag er weer eentje bij: op de 10 km voor vrouwen won Jolanda met een nieuw parcoursrecord in 38:26. In een sterk deelnemersveld op de 15 km – recordhouder John van Dijk kwam toch niet, Cor van Baar was er wel om zijn titel van vorig jaar te verdedigen – won Reinoud van Laar in een nieuw parcoursrecord van maar liefst 54:08. Op de langste afstand was er geen parcoursrecord, vermeldenswaard was de scherpe tijd van  TTW’er Willem den Uyl, die in een prachtige tijd van 1:18:13 de concurrentie op 5 minuten achterstand liet!

Alle winnaars en de beste Weespers zijn op www.vechtloop.nl gepubliceerd.

De S van R Studio Teamloop is in 1 jaar tijd van 7 naar 21 teams gegroeid en er was dus sprake van een volwassen teamloop. De nummers 2 en 3 uit 2011 waren allebei een plekje beter dit jaar. Het snelste team bleek het team van Independer.nl, de tweede plaats was voor het Vechtteam en de derde plek op het podium was voor nieuwkomer Meyson Communicatie.

De Scholierenloop bleek weer populairder geworden met maar liefst 150 deelnemertjes! Sam Villanueva uit groep 8 van de vd Muelen-Vastwijk school won bij de jongens, bij de meisjes was Maud Pronk uit groep 7, eveneens van de vd Muelen-Vastwijk, de allersnelste.

Ongeveer de helft van de deelnemers kwamen uit de Gooi- en Vechtstreek, Almere en Amsterdam. De rest kwam uit alle hoeken van Nederland, met zelfs internationale uitschieters uit Denemarken, Italie en USA.

Deelnemers waren erg enthousiast over het gebruik van Racetimer, zodat uitslagen live op internet en op LCD schermen te volgen waren. En natuurlijk over de gratis finishvideo.

Onze wandelaars waren – ondanks de regen – al vanaf 7u30 op pad. Want met name de nieuwe wandelroute van 25 km trok veel nieuwe wandelaars. Ook een groot wandelteam uit Amsterdam Zuidoost van AV Feniks. wandelde mee. Een uitgebreide impressie en de uitslag van de rebus en de prijswinnaars zijn op onze site terug te vinden.

Dankzij TTW, onze gastheer MHCW, onze sponsors en met name de inzet van bijna 150 vrijwilligers is het gelukt om het succes van vorig jaar vast te houden, zie ook de foto’s van afgelopen zondag.

En een prachtig resultaat van de deelnemers van de 31ste Vechtloop Weesp is de opbrengst van 1.012 euro voor het goede doel Steun Emma. Bedankt voor de steun!

Volgend jaar 30 juni 2013 rekenen we wederom op een grote opkomst, iets droger weer en dan hebben we zeer waarschijnlijk ook een nieuw parcours!