Wat een prachtige 32ste editie van de Vechtloop Weesp! Natuurlijk toch zon, een nieuw parcours, enthousiaste supporters en een recordaantal van 1.552 inschrijvingen en – boven alles – een perfecte sfeer maakten het een heel geslaagd evenement!

De aftrap van het nieuwe onderdeel, de Mini-Kids-Run, trok veel bekijks. Het was dan ook een prachtig gezicht om de enthousiaste inspanningen te zien op het hockeyveld van gastheer MHCW van de bijna 80 scholieren van groep 1 t/m 4. En dat onder enthousiaste muzikale begeleiding van de Koninklijke Harmonie de Adelaar uit Weesp.

Ondertussen waren er al ruim 140 wandelaars vertrokken. Met meer dan een verdubbeling van het aantal deelnemers bleek de Vechtwalk erg in trek.

Voor de Vechtloop hardloopafstanden noteerden we 1.333 inschrijvingen. Niet alleen uit Weesp en omstreken, maar uit heel het land waren lopers naar de ‘s-Gravelandseweg gekomen om deel te nemen op een van de afstanden. Vooraf schreven zich 1.206 mensen in, bij Bijvoet Sport nog eens 82 en daar kwamen zondag nog 264 nainschrijvers bij.

Het parcours voor de 5, 10, 15 en 21 kilometer was vernieuwd en voerde voor het eerst een stukje door het centrum van Weesp. Verder liepen de deelnemers voornamelijk langs de Vecht. Over het algemeen was het enthousiasme groot over de doorgevoerde veranderingen. Natuurlijk waren er wel verbeterpunten: de startruimte bleek wat krap, op de Ossenmarkt ging het net goed en het kruisen bij de Manage was ook duidelijk nog even wennen.

Echt vervelend was dat de snelste lopers op de 15 km John van Dijk, die van plan was om het parcoursrecord van 54:09 scherper te zetten en Bas Mekking, die een PR heeft staan van 1:15:25 beiden verkeerd gingen en daardoor hun kansen op de overwinning misten. En een scholiere raakte verdrukt bij een zeer enthousiaste start van de Scholierenloop. Zij accepteerden de excuses van de organisatie.

Hartverwarmend was de support-tweet aan deelnemers en organisatie, die Stichting Semmy Ambassadrice Wendy van Dijk stuurde vanuit de tv-studio. Stichting Semmy is het goede doel waarvoor de Vechtloop zich sterk maakt. De opbrengst op de dag zelf wordt nog geteld: donaties, sponsorformulieren, honing verkoop zullen het voorlopige bedrag van 1.092 euro, dat door de Egbers Stichting verdubbeld wordt, zeker nog verhogen. Dus 2.184 euro en still counting. Want de verdubbelaar is nog geldig: maak je donatie over o.v.v. Run 4 Semmy VL13 naar ABN AMRO 62.63.83.463 t.n.v. Stichting Semmy in Weesp.

En hartverwarmend zijn de ruim 100 vrijwilligers die er voor zorgen dat het zo’n leuk evenement kan zijn. Echt fijn dat we daar altijd op kunnen rekenen. En wil jij dat ook na vandaag? Laat het gerust vast weten op vrijwilligers@vechtloop.nl 

Wij kijken teug op een zeer geslaagde editie van de Vechtloop. Door het mooiere weer, bleven parcoursrecords nog even uit. Alle uitslagen staan op onze site. En dankzij WeesperNieuws.nl kunnen ook de eerste foto’s al worden bekeken. Houdt ons in de gaten op Facebook (ja hoor, liken mag) met mededelingen over je gratis herinnering foto – mogelijk gemaakt door Dental Clinics Weesp – en zet vast zondag 29 juni 2014 in je wandel- of hardloopagenda voor de 33ste Vechtloop!